50x fietspadafscheiding Bike Lane

Er is veel fietsverkeer in de ‘Streepstraat’, veel schoolgaande jeugd uit Hoevenen komt er per fiets voorbij om zich naar Kapellen te verplaatsen. Bovendien wordt het fietspad regelmatig gebruikt door voetgangers die zich richting natuurdomein ‘Het Rood’ verplaatsen. Het vroegere dubbelrichtingsfietspad was erg smal en daarom stelde de verkeerswerkgroep van Kapellen een aanpassing voor. 

Het resultaat: een enkelrichtingsfietspad richting Kapellen-centrum. Er werd onder meer een strook van het wegdek afgebakend dmv. een dubbele volle lijn, maar ook een fysieke afbakening tussen de rijweg en het fietspad was noodzakelijk. 

De oplossing dat VVSnv aanreikte voldoet perfect aan onze verwachtingen. De Bike-Lane zorgt voor een smalle, maar opvallende en duidelijk reflecterende afbakening van onze fietspaden.

Koen Helsen, schepen ruimtelijke ordening, publieke ruimte, patrimonium, verkeersveiligheid, mobiliteit, sport, intercommunales.


Duidelijk zichtbare afscherming van het autoverkeer

De stad Kapellen plaatste maar liefst 50 Bike-Lane scheidingsbalken, allen voorzien van een verende Kickback paal met dubbelzijdig logo. De combinatie van beide zorgt voor de ideale fietspadafscheiding. De oplossing zorgt ervoor dat de fietsers het traject in alle veiligheid kunnen afleggen.  

Goed om weten: de Bike-Lane scheidingsbalken weerstaan een statische wielbelasting van een +35 tonner!

In het kader van verkeersveiligheid voor fietsers, zullen wij dergelijke Bike-Lane’s zeker nog toepassen in de gemeente Kapellen.

Koen Helsen, schepen ruimtelijke ordening, publieke ruimte, patrimonium, verkeersveiligheid, mobiliteit, sport, intercommunales.

———————————-

Eindklant: Gemeente Kapellen
Project: Fietspadafscheiding Streepstraat Kapellen
Plaatsing: Stad Kapellen
Producten: Bike-Lane scheidingsbalken en Bike-Lane verende kickback palen

——————————-

De fietsinfrastructuur in uw gemeente verbeteren?

VVSnv heeft heel wat oplossingen in het assortiment om de fietsinfrastructuur in uw stad of gemeente in te richten. Denk maar aan thermoplastische markeringen, fietspadpalen, pointers en  fietspadafscheidingen. Bovendien kunt u ook bij ons terecht voor het plaatsen van fietsbeugels, fietsoverkappingen, …  TIP: 150 miljoen euro EXTRA voor fietsinfrastructuur.

Wenst u meer informatie rond de Bike-Lane of onze andere oplossingen? Contacteer ons vrijblijvend en onze experts komen graag bij u langs.