AUGUSTAFLEX

Te vaak worden verkeersbordpalen kapot gereden.
Onze Augustaflex voorkomt hoge vervangingskosten na aanrijding.

Een standaard vaste verkeersbordpaal wordt zo omgevormd tot een terugverende paal. De verkeersbordpaal wordt voorzien van een scharnierpunt met zware veer die na aanrijding terug recht komt in de oorspronkelijke staat zonder schade.

Dit revolutionair systeem kan zowel in nieuwe situaties geplaatst worden maar ook heel eenvoudig toegepast worden op bestaande verkeersopstellingen zonder dat er nieuwe funderingen of breek- en kapwerk moet voorzien worden.

Het standaard model zal bij aanrijding tot 40° meebuigen. Het Robinson model kan tot 90° buigen waardoor deze zeer geschikt is voor locaties met hogere snelheden.

Standaard verkrijgbaar voor een steunpaal Ø76mm en toepasbaar voor opstellingen tot 3.6mtr hoogte. Geheel conform CE EN12899-1.

Case-study : Busbedrijf – De Decker – van Riet Malderen

De bussen bij De Decker – Van Riet worden rug aan rug geparkeerd. Helaas reed men al eens te ver door, wat regelmatig voor schade zorgde.

Daarom werd het parkeerterrein voorzien van 18x Augustaflex ‘scharnierpunten’. Ze transformeren verkeerspalen naar terugverende palen. Bij aanrijding buigen ze mee en na het verwijderen van de belasting, komt de paal terug in zijn oorspronkelijke staat. Zo voorkomt men niet alleen schade aan de voertuigen, maar moeten de palen ook niet telkens opnieuw worden vervangen.

Bij Busbedrijf De Decker – Van Riet leverde VVS de Augustaflex 90°, voorzien van voetplaat én gele retroreflecterende koker. Ook goed zichtbaar in de duistere uren.

Afbeeldingen

Video’s