Het snel ter plaatse kunnen zijn van de juiste gepaste hulp kan levens redden

Duidelijke huisnummers en straatnaamborden van levensbelang!

Deze boodschap werd al meerdere malen benadrukt door de verschillende hulpdiensten en het is een onderwerp dat nog steeds actueel is. Het belang van reflecterende huisnummers kreeg recent nog de nodige media aandacht.

Het verhogen van de veiligheid & bereikbaarheid van woningen kost weinig geld, maar maakt een groot verschil.

Vele steden en gemeenten nemen dit ook zo op in hun beleidsplan.  Zo verspreiden ze reflecterende huisnummers en vernieuwen ze straatnaamborden waar nodig.

Hulpdiensten hebben geen tijd te verliezen! Wanneer huisnummers onvindbaar of moeilijk leesbaar zijn (denk maar aan sierbordjes) gaat door het zoekwerk kostbare tijd verloren. Zeker in het donker of bij afgelegen woningen. Bovendien het kan ook zeer nuttig zijn voor een nieuwe postbode of de talrijke diensten die pakketten aan huis leveren bijvoorbeeld. Daarnaast zullen bezoekers, die de bestemming niet goed kennen, er blij om zijn.

Een degelijk reflecterend huisnummer bestaat uit een aluminium plaatje met een reflecterende folie met de cijfers. De reflecterende huisnummers van VVS zijn goed zichtbaar, zowel overdag als ’s nachts. Bovendien zorgt het voor uniformiteit wanneer alle gevels ermee worden uitgerust.

Anti-graffiti toplaag

Bij vandalisme op verkeersborden is de enige oplossing het vervangen van het bord, een kostelijk probleem. Dankzij de anti-graffiti toplaag krijgt stickermateriaal, stift of graffiti geen grip meer. Deze toplaag wordt standaard toegepast op Type 2 en Type 3 folie, digitaal geprint. Hierdoor gaan de borden voortaan extra lang mee!