Week van de duurzame gemeente

114 GEMEENTEN DOEN MEE AAN DE WEEK VAN DE DUURZAME GEMEENTE 2021!

Van 18 tot 25 september 2021 vieren we de zesde verjaardag van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Daarom organiseert de VVSG voor de vierde maal op rij de “Week van de Duurzame Gemeente”.

Inwoners van de deelnemende gemeenten worden gewezen op hun lokale verantwoordelijkheid rond duurzame ontwikkeling. Iedereen kan op zijn of haar manier een steentje bijdragen. Tegelijkertijd proeven de burgers van een internationaal verbindend verhaal: Hun lokale acties dragen bij aan mondiale uitdagingen! Deelnemende gemeenten zetten hun duurzame helden in de kijker op deze website en via hun eigen communicatiekanalen. Verschillende onder hen organiseren ook originele activiteiten om de SDG’s en de helden extra in de schijnwerpers te zetten.

Deelnemende gemeenten worden aangespoord om dit netwerk van duurzame helden ook na de campagne te betrekken in het uitrollen van een duurzaam lokaal beleid.

Kies voor een DUURZAME inrichting van de openbare ruimte

Bij VVS aan het juiste adres!

VVS wil graag zijn steentje bijdragen door een reeks eco oplossingen te promoten. Bij de productie wordt gebruik gemaakt van gerecycleerde/recycleerbare materialen. De ecologische voetafdruk wordt bovendien nog kleiner door gebruik te maken van groene energie, het hergebruiken van koelwater, … Deze eco oplossingen zien er mooi uit én vragen weinig tot geen onderhoud. Ze zijn van hoge kwaliteit en hebben een lange levensduur. Zijn ze uiteindelijk toch aan vervanging toe, dan kunnen ze opnieuw 100% worden gerecycleerd.

U wilt toch ook een milieu- en prijsbewuste keuze maken?

Eco straatmeubilair: de perfecte keuze voor de openbare ruimte

Plantenbakken, zitbanken, picknicksets, anti-parkeerpalen … allemaal vervaardigd uit gerecycleerde kunststof.  Ze zijn water- en uv-bestendig. , hebben een lange levensduur en vergen weinig tot geen onderhoud. (Kunststof rot namelijk niet.) Bovendien is het materiaal vandalisme- en graffitibestendig, ze passen dus ook op drukke plaatsen.

Sommige oplossingen zijn afgewerkt met Bamboe belatting. Bamboe is een duurzame, mooie én natuurlijke vervanger voor tropisch hardhout. Het is een snel hernieuwbaar materiaal, dat in alle (sub)tropische regio’s van de wereld in overvloed aanwezig is. De gebruikte planken zijn CO2 neutraal of zelfs CO2 negatief gedurende hun volledige levenscyclus.

Duurzame, milieuvriendelijke rijbaanelementen

Goedkope, rubberen rijbaanelementen brengen heel wat nadelen met zich mee… Denk maar aan de ‘made-in-china’ rijbaankussens, verkeersdrempels, rijbaanafscheidingen, verkeerseilanden, … VVS promoot resoluut de duurzame, ecologische varianten. Denk maar aan het Gumatec Rijbaankussen, Traffidur Rijbaankussen, Kunststof Verkeerseiland, Kunststof uitwijkeiland, …

Kenmerken van onze TOP-keuzes:

 • Milieuvriendelijk:
  • geen PAK’s
  • geen ftalaten
  • geen metalen
  • gerecycleerd én recycleerbaar
 • Duurzaam:
  • langere levensduur
  • vormbehoud door hoge vulkanisatiegraad
  • gekleurd in de massa

NIEUW! Savesign

Circulair systeem voor verkeersborden

Dankzij Savesign wil VVS komaf maken met de klassieke, lineaire economie. Samen met onze Vlaamse steden en gemeenten willen we de handen in elkaar slaan en een duurzame productie stimuleren. Het ultieme doel: de ecologische voetafdruk verkleinen. In een notendop: wanneer een verkeersbord het ‘einde van zijn levensduur’  heeft bereikt (dus niet meer aan de gestelde eisen voldoet), wordt deze verwijderd, ingezameld en gesorteerd voor recyclage of hergebruik. Een formule zonder kwaliteitsverlies en met een hart voor het milieu. Bovendien wordt je als stad of gemeente vergoed onder de vorm van een aankoopkrediet die je kan besteden aan een nieuw of refurbished bord. WIN – WIN 

Benieuwd naar meer?

Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie, ons team helpt u graag verder.