Sensibilisering en verhoogde verkeersveiligheid in Westerlo

Snelheidsinformatieborden confronteert bestuurders met snelheid

Met de digitale snelheidsinformatieborden maakt de Gemeente Westerlo de weggebruikers bewust van hun snelheid. De borden wijzen bestuurders in real-time op de gereden snelheid en moedigt ze aan om hun snelheid te minderen. Deze sensibiliserende maatregel heeft duidelijk een positief effect op het rijgedrag en zodus de verkeersveiligheid.  De digitale borden worden gevoed door een zonnepaneel. Hierdoor werken ze volledig autonoom en moeten dus niet specifiek aan een stroomvoorziening geplaatst worden. De snelheidsinformatieborden zijn eenvoudig te programmeren via bluetooth of GPRS.

Dynamische LED borden kondigen gevaarlijke bocht aan

Daarnaast verhoogt de Gemeente Westerlo de verkeersveiligheid in de buurt van gevaarlijke bochten. Hier opteerde de gemeente voor dynamische LED borden.  Deze ’traditionele’ verkeersborden zijn voorzien van LED’s en een radardetector. De dynamische borden lichten op bij detectie van een voertuig en verhogen aldus de zichtbaarheid aanzienlijk. De LED borden zijn plug-and-play. Zo bevat een systeem gebruiksvriendelijke software, bevestigingsrails voor montage en aansluiting op het stroomnet of voeding door zonnepaneel voor autonome werking.

Wist u dat VVS ook zelf de plaatsing verzorgt?

Bovenvermeld project werd door VVS geleverd én geplaatst. De laatste jaren hebben wij namelijk onze eigen plaatsingsdienst uitgebouwd. Of het nu gaat om de plaatsing van klassieke signalisatie, LED signalisatie, straatmeubilair, wegmarkeringen of maatwerk, onze vakmannen regelen alles voor u.
Vraag ernaar bij uw offerte!