Maatwerk Oranjestraat in Antwerpen

Aankleding van de Oranjestraat

Tijdens het vernieuwen van de riolering, de algemene staat van de straat én de verlichting werd er ook gedacht aan de afwerking. De ambitie was om een aangename en verkeersveilige woonomgeving te ontwerpen. Naast meer groen, zitgelegenheid én fietsparkeergelegenheid werd ook een speels element toegevoegd. Op de haakse aansluiting van de Oranjestraat en de Trapstraat werd zo een verbeterde oversteekbeweging gecreëerd door deze speelaanleiding.

Voor het ontwerp van het speelweefsel werd beroep gedaan op ontwerpbureau Carve. Carve is hiermee niet aan hun proefstuk toe blijkt uit hun talrijke referenties. In de aansluitende Trapstraat werd een “kindlint” in het leven geroepen. Hoe kan het ook anders – uitgevoerd in een opvallende oranje kleur!

Uitwerking, productie én plaatsing werd uitgevoerd door VVS.

Aannemer: Willemen Infra

Ontwerp: Stad Antwerpen / Ontwerpbureau Carve

Eindklant: Stad Antwerpen

Locatie: Oranjestraat – Antwerpen