Wanneer je in het straatbeeld een Ro-cycle paal spot, is de kans groot dat deze er al jaren staat. De Ro-cycle is uniek in zijn soort. Deze anti-parkeerpaal is robuust en wanneer je het juiste type, correct plaatst, hebben ze een bijzonder lange levensduur.

Door de veelvuldige aanrijdingen zien ze er misschien niet altijd ‘nieuw’ uit of er ontbreekt wel eens een reflecterend bandje. Maar functioneren doen ze nog steeds perfect!

“De allereerste Ro-cycle palen werden 25j geleden geplaatst in België en ze staan er nog steeds!”

Goed geplaatst, die staat het langst

Wij hebben verschillende modellen in ons gamma. Voor elke situatie en elke ondergrond. Een juiste keuze én een correcte plaatsing is cruciaal! Laat u bijstaan door ons team van experten, ze helpen u graag met hun advies.
Hun doel is om verkeer te weren. Bijvoorbeeld om een fietspad/voetpad af te scheiden en zo de fietsers/voetgangers te beschermen,… Dit op plaatsen waar een “standaard paaltje” het dikwijls nog geen week uithoudt.


Lage Total Cost of Ownership (TCO)

Onze experts ervaren regelmatig tijdens hun bezoeken aan steden en gemeenten, dat de nieuwe generatie medewerkers vaak niet weet dat ze deze palen hebben staan. Gewoonweg omdat ze er geen omkijken naar hebben. Wanneer we naar duurzaamheid kijken (lees, geen wegwerpmaatschappij) is het belangrijk om de Total Cost of Ownership (TCO) in rekening te brengen. Bij een klassiek paaltje is het niet enkel de “goedkopere aankoop” dat telt, maar het totaalplaatje is van belang. Aankoop, onderhoud, interventies, herstelling, vervanging, … En dan hebben we het nog niet over de onveilige situaties die kunnen ontstaan, noch over de onverzorgde uitstraling wanneer alles schots en scheef staat in het centrum.

Het klopt dat de Ro-cycle in aankoop een ‘duur paaltje’ lijkt. Echter, na 1 aanrijding heb je het prijsverschil terugverdiend!