VVS groeibedrijf: mooi artikel in ‘Groeiwaarts’

VVS groeibedrijf bouwt mee aan een slimme toekomst

Groeiwaarts, een initiatief van VLAIO Team Bedrijfstrajecten (voorheen innovatiecentrum)

Groeiwaarts zet verhalen rond innovatie en ondernemerschap in de kijker. Het is een initiatief van VLAIO Team Bedrijfstrajecten (voorheen Innovatiecentrum). VVSnv behoort tot de ondernemers die zij al innoverend sterker maakten.  Wij zijn enorm dankbaar voor de steun en het mooie artikel.

Innovatief productieproces van onze verkeersborden

Bij VVS zijn we voortdurend bezig met procesoptimalisatie. Het maken van verkeersborden volgens de voorschriften is een heel arbeidsintensief proces. Er komt heel wat manueel werk aan te pas zoals slijpen en lassen. De productie van verkeersborden zit vaak in het buitenland, omdat de loonlast daar veel lager ligt. En daar wilden we iets aan veranderen en zo begon onze zoektocht.  Samen met Stijn Debruyne – assistent professor bij KU Leuven, gespecialiseerd in verbindingstechnieken gingen we aan de slag.

Steun van VLAIO

We hebben subsidies nodig. Zeker om te blijven innoveren en om concurrentieel te blijven tov onze concurrenten dichtbij huis, maar ook om werkegelegenheid terug naar België te halen. Er komt enorm veel kijken bij het ontwikkelen van een nieuw productieproces. De ontwikkeling, de labotesten, de verouderingstesten, noem maar op. Het is interessant voor een bedrijf om subsidies te krijgen. We hebben zo veel plannen en het is fijn om daarin ondersteund te worden, financieel maar zeker ook de raad van de VLAIO-bedrijfsadviseurs. Zo zijn we enorm dankbaar voor de samenwerking met Hans Versmissen, die ons met raad en daad heeft bijgestaan.  Je steekt er als bedrijf heel veel energie in, maar we worden er beter van, en dat is wat telt.

En er is nog meer…

Uitbreiding assortiment

VVS wil dé grootste worden in verkeerssignalisatie én publieke ruimte. Hieronder valt onze core business, de verkeersborden, onder maar ook straatmeubilair. Tot enkele jaren geleden wisten we amper iets over straatmeubilair, maar die kennis hebben we in huis gehaald en dat werpt zijn vruchten af.  Neem zeker een kijkje op vvs-straatmeubilair.be 

De maatschappij evolueert snel, digitalisering neemt toe. Met het Sensobility-gamma proberen wij in te spelen op de trend IoT (Internet of things). Hierbij worden fysieke producten verbonden met het internet om zo gegevens uit te kunnen wisselen, zaken te inventariseren en het managen ervan te vergemakkelijken. VVSnv trekt hierbij de kar van vernieuwing, in een toch wel traditionele sector. Klik door naar vvs-sensobility.be 

Meer over VVS als groeionderneming.